dijous, 7 de juny del 2012

Valoració de l'assignatura

Després d’uns mesos, hem arribat a la fi de cursar aquesta assignatura. Personalment, he de dir que al principi i durant algun temps, he anat perduda. També he de dir que m’ha costat dur-la al dia pel treball de reflexió que requeria (que està bé) i el seu volum (com ho vull fer bé no puc fer-ho en 5 minuts sinó que l’he de dedicat temps) ja que al mateix temps feia les pràctiques i els corresponents treballs, la qual cosa m’ha provocat molt d’estrès. A més a més, crec que al bloc de pràctiques hi ha aspectes que es repeteixen i altres competències assolides que no es reflecteixen al bloc de reflexió perquè les activitats no han donat l’oportunitat. 

Però he de dir que aquesta assignatura et dona una visió nova i remarca la importància de reflexionar, d’analitzar les accions que fem  dia a dia i que no ens adonem que les fem. 

Finalment, vull deixar una carta que varem escriure (al seminari) als alumnes de l’any que ve, per tal de donar-los ànim i que crec que resumeix també la meva opinió de l’assignatura: 

Estimats/des companys/es:
Som les alumnes de la primera promoció de grau i, per tant, les primeres que varem cursar aquesta assignatura.

Aquesta assignatura us ajudarà a analitzar, identificar i reflexionar sobre la pràctica educativa a infantil. Està molt lligada a les pràctiques que es fan als centres. Gràcies a aquestes, podreu prendre consciència de les competències professionals que aneu adquirint i dels aprenentatges que esteu fent a les pràctiques.

Durant aquesta assignatura heu de fer un bloc però: no us atabaleu! Es tracta d’aprendre a reflexionar, d’organitzar-se en el temps i no de contestar exactament les preguntes de les mestres ja que són orientatives i flexibles. Heu d’intentar fer-les quan tingueu temps, sense presses, i pensant ben bé el que escriviu.  

Fer aquesta assignatura us aportarà una capacitat més crítica, una actitud més analítica però en el sentit positiu, per millorar. Creiem que durant la carrera no s’ha treballat gaire la capacitat de reflexió i autoanàlisi i que aquesta assignatura és l’oportunitat, si un s’implica, d’adquirir aquesta gran competència professional i personal. 

Us recomanem que ho faceu amb molt d’ànim i amb força. No ho deixeu pel darrer dia! Intenteu portar-ho al dia i si alguna vegada no ho podeu fer de seguida, no us preocupeu, busqueu un petit temps per poder fer-ho. Ho heu de prendre amb calma i paciència ja que a la fi veureu els resultats. Intenteu sempre fer la relació amb les pràctiques i si voleu reflexionar sobre algun aspecte que no s’ha esmentat podeu, podeu fer-ho amb una altra etiqueta (altres reflexions, per exemple), però no deixeu de fer-les perquè enriqueixen molt, tant l’aprenentatge com el teu bloc. En quant a les etiquetes, no poseu moltes per activitat, ja que després és més embullós. 

Ànim que esteu en la recta final i el camí que queda és molt polit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada